GM povlači električni "ševrolet volt"

Bez autora
Jan 09 2012

"Dženeral motors" (GM) povlači sa tržišta sve do sada prodate električne automobile marke "ševrolet volt" zbog odluke da u tim vozilima ugradi dopunsku zaštitu napajanja. Ranijim testovima koje je izvela Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja, utvrđeno je da kod modela "ševrolet volt" posle bočnog sudara može da iscuri rashladna tečnost iz litijum-jonskih akumulatora koji se nalazi ispod poda, i da se zapali.Koncern nema saznanja da se neki prodati "volt" zapalio, ali u cilju bezbednosti namerava da pojača zaštitu akumulatora i poboljša sistem za hlađenje.

GM povlači električni "ševrolet volt""Dženeral motors" (GM) povlači sa tržišta sve do sada prodate električne automobile marke "ševrolet volt" zbog odluke da u tim vozilima ugradi dopunsku zaštitu napajanja.

Ranijim testovima koje je izvela Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja, utvrđeno je da kod modela "ševrolet volt" posle bočnog sudara može da iscuri rashladna tečnost iz litijum-jonskih akumulatora koji se nalazi ispod poda, i da se zapali.

Kako se ističe u saopštenju GM, koncern nema saznanja da se neki prodati "volt" zapalio, ali u cilju bezbednosti namerava da pojača zaštitu akumulatora i poboljša sistem za hlađenje, prenela je ruska agencija Itar Tas.

Predstavnici GM ističu da ne menjaju konstrukciju elemenata za napajanje, smatrajući ih bezbednim.

Na severoameričkom automobilskom salonu u Detroitu u januaru prošle godine, "volt" je proglašen za automobil godine. Prodaja tog modela počela je u decembru 2010, i do sada je prodato oko 8.000 elektromobila te marke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik